wilde_weelde_floriade_2022_2

Wilde Weelde Wereld

Op de Floriade 2022 maakten wij met vakvereniging Wilde Weelde een groene stadstuin met als doel de vele oplossingen voor een groene stad te laten zien, o.a. met betrekking tot hergebruik van materialen, regenwateropvang en andere duurzame mogelijkheden. Klik hier voor een impressie.

In De Tuinen van Appeltern hebben wij samen met andere groene bedrijven een duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke tuin aangelegd: de Wilde Weelde Wereld.

Aanleg wilde weelde wereld

Dit project is een samenwerkingsverband tussen leden van Wilde Weelde, vakvereniging voor natuurvriendelijke ondernemers in het groen. Het ontwerp werd gemaakt door Vis-à-Vis ontwerpbureau. Soontiëns Hoveniers was hoofd uitvoering van het project en doet het maandelijks onderhoud.

Inspiratie

Deze 5000 m² grote tuin biedt inspiratie voor iedereen die zijn tuin mensvriendelijk, diervriendelijk en natuurlijk in wil richten. Bijvoorbeeld je eigen tuin of een gemeenschappelijke tuin voor ouderen, gehandicapten of kinderen. De indeling van de tuin nodigt de bezoeker uit tot ontdekken. Er wordt gewerkt met verrassende materialen met een duurzaam karakter.

Ontdek Wilde Weelde Wereld

Bezoekers kunnen in de tuin veel verschillende voorbeelden zien van duurzaam tuinieren. Binnen de Wilde Weelde Wereld zijn diverse tuinen gemaakt. Zo is er een eetbare tuin, een zevenbladtuin, een kleine beestjestuin en een buurttuin met leuke ideeën voor buurtbewoners. Al deze tuinen liggen in een grotere tuin met waterpartijen, een zwemvijver, bloemrijke stadsborders en imposante gestapelde muren die een doorkijk geven naar het buitengebied.

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: