Sybesma-tuinonderhoud-L1110898-smal

Wilde Weelde Wereld

In De Tuinen van Appeltern wordt momenteel  gewerkt aan een duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke tuin: de Wilde Weelde Wereld.

Aanleg wilde weelde wereld

Dit project is een samenwerkingsverband tussen leden van Wilde Weelde, vakvereniging voor natuurvriendelijke ondernemers in het groen. Het ontwerp werd gemaakt door Vis-à-Vis ontwerpbureau. Soontiëns Hoveniers is hoofd uitvoering.

Inspiratie

Deze 5000 m² grote tuin biedt inspiratie voor iedereen die zijn tuin mensvriendelijk, diervriendelijk en natuurlijk in wil richten. Bijvoorbeeld je eigen tuin of een gemeenschappelijke tuin voor ouderen, gehandicapten of kinderen. De indeling van de tuin nodigt de bezoeker uit tot ontdekken. Er wordt gewerkt met verrassende materialen met een duurzaam karakter.

Ontdek Wilde Weelde Wereld

Bezoekers  kunnen in de  tuin veel verschillende voorbeelden zien van duurzaam tuinieren. Binnen de Wilde Weelde Wereld zijn diverse tuinen gemaakt. Zo is er een eetbare tuin, een zevenbladtuin, een kleine beestjestuin en een buurttuin met leuke ideeën voor buurtbewoners. De tuinen zijn nog in aanleg, maar er valt al genoeg te ontdekken. Al deze tuinen liggen in een grotere tuin met waterpartijen, een zwemvijver, bloemrijke stadsborders en imposante gestapelde muren die een doorkijk geven naar het buitengebied.

Contact
Actueel
  • Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

    Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

    Soontiëns Hoveniers heeft sinds kort een nieuwe aanwinst op het gebied van onkruidbestrijding: een heetwateronkruidbestrijdingsmachine. Door middel van deze machine wordt onkruid effectief, milieuvriendelijk en veilig bestreden.

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: