Natuurlijke tuin

Wilt u een natuurlijke tuin bij u thuis? Een groene en klimaatbestendige tuin conform uw wensen? Soontiëns Hoveniers is als hoveniersbedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van natuurlijke tuinen. Wij realiseren een natuurlijke tuin bij u thuis die in volledige harmonie staat met mens, dier én de omgeving. Geïnteresseerd? Laat u dan vrijblijvend adviseren door onze groenspecialisten. Onze expertise op het gebied van biologische en ecologische tuinaanleg maakt ons dé specialist voor duurzame tuinprojecten!

Duurzame tuin voor mens en dier

Bij het aanleggen van een natuurlijke tuin kan gekozen worden om gebruik te maken van nieuw duurzaam materiaal, maar ook voor het hergebruiken van bestaande materialen. Verder heeft u diverse mogelijkheden bij de aanleg van een natuurlijke tuin. Soontiëns Hoveniers ondersteunt u graag bij het aanleggen van een duurzame tuinafscheiding, het maken van een natuurlijke vijver, het aanleggen van bestrating én beplanting die aantrekkelijk is voor allerlei dierlijk leven. Daarnaast helpen wij u ook bij bijzondere wensen voor uw tuin. Gedacht kan worden aan:

  • Een vlindertuin;
  • Een bijentuin;
  • Beplanting van biologische planten.

Een klimaatbestendige tuin conform uw wensen

Wij gaan met u om de tafel voor het maken van een tuinontwerp met een bijbehorend beplantingsplan. Vaak gebruiken we bijvoorbeeld organische vormen en lijnen bij het ontwerp, zodat het geheel er heel natuurlijk uit ziet. Natuurlijk houden we nadrukkelijk rekening met uw wensen. Door een passend beplantingsplan te maken, zorgen we voor een natuurlijke, ecologisch verantwoorde tuin waar insecten, vogels, amfibieën en andere fauna zich thuis zullen voelen. Naar wens maken we het ontwerp klimaatbestendig door klimaatvriendelijke materialen te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan FSC-gekeurd Europees hardhout en hergebruikte materialen. Ook met regenwateropvang kunnen we rekening houden, en bestrating is meestal puur functioneel.

De Wilde Weelde Wereld

Wij zijn trots op de duurzame groenprojecten die wij voor onze klanten uitvoeren. Voorbeelden voor natuurlijke tuinen vindt u in De Wilde Weelde Wereld. In deze tuin van 5.000 m² laten wij samen met collega’s zien hoe we onze leefomgeving zo mens- en diervriendelijk mogelijk kunnen maken. Meer hierover vindt u onder De Wilde Weelde. Neem gerust een kijkje.

Vraag een offerte aan!

Wij zorgen voor een zorgvuldige maar efficiënte aanleg van uw tuin, zodat deze klimaatbestendig en toekomstgericht wordt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe natuurlijke tuin? Soontiëns Hoveniers helpt u graag bij het ontwerpen, aanleggen én onderhouden van duurzame tuinen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij komen vervolgens bij u terug met meer informatie en, indien gewenst, een passende offerte.

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: