Sybesma-tuinonderhoud-L1110898-smal

Zwemvijver aanleg

Een zwemvijver is een prachtig ecologisch alternatief voor het traditionele zwembad, en bovendien ook nog onderhoudsvriendelijk. Soontiëns Hoveniers uit Eindhoven benadrukt graag de ecologische, biologische en groene aspecten van tuin en stadsnatuur, en ook voor de aanleg van een mooie zwemvijver hebben wij alle kennis en kunde in huis.

Helofytenfilter

Een zwemvijver is geen gewone vijver. Het is erg belangrijk dat het water schoon blijft en dat kan door de aanleg van een helofytenfilter. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de zuiverende (filterende) werking van bepaalde moerasplanten. De zwemvijver zal dan bestaan uit twee delen: een zwemgedeelte en een moerasgedeelte. Dat laatste deel neemt minimaal 30% in beslag en de moerasplanten die daar zijn aangebracht, zullen het water uit het zwemgedeelte zuiveren. Het water wordt door middel van een pomp langs het helofytenfilter geleid.

Voordelen van een zwemvijver

Doordat een zwemvijver zichzelf op een natuurlijke, biologische manier kan zuiveren, is hij erg onderhoudsvriendelijk.
Chemische producten zoals chloor zijn niet nodig, wat bij een normaal zwembad wel het geval is. U bespaart dus ook in de kosten.
Een zwemvijver kan aangelegd worden in allerlei vormen. Dat zorgt ervoor dat hij ook in de winter een aantrekkelijk, natuurlijk onderdeel kan zijn van uw tuin.

Ontwerp voor de zwemvijver

Als u door ons de aanleg van uw zwemvijver wilt laten verzorgen, zullen wij eerst bij u langskomen om een indruk te krijgen van uw situatie en om uw wensen te bespreken. In onze ontwerpstudio in Eindhoven gaan wij dan aan de slag om een mooi ontwerp te maken voor de aanleg van uw natuurlijke zwemvijver. Het ontwerp zullen we met u bespreken, waarna we een offerte kunnen opmaken. Bent u akkoord? Dan gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Contact

Wilt u meer weten over zwemvijveraanleg? Neem gerust contact met ons op of kom eens op bezoek bij ons tuincentrum in Eindhoven; wij vertellen u er graag alles over.

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: