Sybesma-tuinonderhoud-L1110898-smal

Innovatieve groene oplossingen

In de afgelopen jaren is er een groeiende belangstelling ontstaan voor het plant- en dierenleven in steden. Over het algemeen vindt men: als er voldoende groen aanwezig is, is het fijner leven in de stad. Om meer groen in steden te krijgen, hebben wij meegewerkt aan allerlei innovatieve projecten. Op deze pagina kunt u bekijken waar we zoal aan mee hebben gewerkt.

Meer weten over natuur in de stad? Bekijk ook onze site Soontiëns Stadsnatuur!

Groene kabels

In het drukke stadscentrum van Eindhoven is een oplossing uitgewerkt om de straat ‘de Smalle Haven’ een groener aanzien te geven. Er zijn stalen kabels tussen de gebouwen gespannen waarover Wisteria sinensis (blauwe regen) groeit.De draden in de lucht accentueren de lijnen van de bebouwing, maar zorgen ook dat het groen een kans krijgt om ergens te groeien. De klimplanten geven een groenbeleving aan deze omgeving!

Locatie: Smalle haven – Centrum Eindhoven

Groene abri

In opdracht van de gemeente Eindhoven heeft Soontiëns Hoveniers één van de abri’s in het centrum voorzien van een weelderige beplanting. Deze groene abri is een ontwerp van WVTTK-architecten, die met deze invulling van de ontwerpwedstrijd ‘Verrassend groen in Eindhoven’ de eerste prijs wonnen.

Locatie: Mathildelaan – Centrum – Eindhoven

Medina: hangende tuinen van Eindhoven

In het drukke stadscentrum van Eindhoven ligt het Medina-complex. Deze gebouwen bestaan uit gestapelde woonlagen voorzien van luxe appartementen. Elke woning is voorzien van een dakterras met rijke beplanting. Naar het idee van de architect Neave Brown is dit gebouw voorzien van een rijkelijke begroeiing die de naam ‘Hangende tuinen van Eindhoven’ draagt.

De beplanting is ontworpen, aangelegd en onderhouden door Soontiëns Hoveniers. Het idee achter het beplantingsplan is dat het geheel een mediterrane en overdadig groene uitstraling heeft, dat in contrast staat met de harde lijnen van de bebouwing. Deze groene oase straalt duidelijk af op zijn omgeving en maakt het een prettige en leefbare woonomgeving.

Locatie: Vestdijk – ‘t College – Centrum – Eindhoven

Groene lampenkap

Midden in het Centrum van Eindhoven, vlakbij de Markt, zijn unieke groene lampenkappen opgehangen.In de hangende lamp is een plantenbak geïntegreerd, waarin klimplanten staan, en de kap bestaat uit gaas waartegen de klimplanten kunnen groeien.Als de planten straks volgroeid zijn, zal het hele gaas bedekt zijn met groen en zo zullen de lampenkappen het groene aanzien van de straat versterken.

Locatie: Jan van Lieshoutstraat – Centrum – Eindhoven

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: