Sybesma-tuinonderhoud-L1110898-smal

Innovatieve groene oplossingen

In de afgelopen jaren is er een groeiende belangstelling ontstaan voor het plant- en dierenleven in steden. Over het algemeen vindt men: als er voldoende groen aanwezig is, is het fijner leven in de stad. Om meer groen in steden te krijgen, hebben wij meegewerkt aan allerlei innovatieve projecten. Op deze pagina kunt u bekijken waar we zoal aan mee hebben gewerkt.

Meer weten over natuur in de stad? Bekijk ook onze site Soontiëns Stadsnatuur!

Groene kabels

In het drukke stadscentrum van Eindhoven is een oplossing uitgewerkt om de straat ‘de Smalle Haven’ een groener aanzien te geven. Er zijn stalen kabels tussen de gebouwen gespannen waarover Wisteria sinensis (blauwe regen) groeit.De draden in de lucht accentueren de lijnen van de bebouwing, maar zorgen ook dat het groen een kans krijgt om ergens te groeien. De klimplanten geven een groenbeleving aan deze omgeving!

Locatie: Smalle haven – Centrum Eindhoven

Groene abri

In opdracht van de gemeente Eindhoven heeft Soontiëns Hoveniers één van de abri’s in het centrum voorzien van een weelderige beplanting. Deze groene abri is een ontwerp van WVTTK-architecten, die met deze invulling van de ontwerpwedstrijd ‘Verrassend groen in Eindhoven’ de eerste prijs wonnen.

Locatie: Mathildelaan – Centrum – Eindhoven

Medina: hangende tuinen van Eindhoven

In het drukke stadscentrum van Eindhoven ligt het Medina-complex. Deze gebouwen bestaan uit gestapelde woonlagen voorzien van luxe appartementen. Elke woning is voorzien van een dakterras met rijke beplanting. Naar het idee van de architect Neave Brown is dit gebouw voorzien van een rijkelijke begroeiing die de naam ‘Hangende tuinen van Eindhoven’ draagt.

De beplanting is ontworpen, aangelegd en onderhouden door Soontiëns Hoveniers. Het idee achter het beplantingsplan is dat het geheel een mediterrane en overdadig groene uitstraling heeft, dat in contrast staat met de harde lijnen van de bebouwing. Deze groene oase straalt duidelijk af op zijn omgeving en maakt het een prettige en leefbare woonomgeving.

Locatie: Vestdijk – ‘t College – Centrum – Eindhoven

Groene lampenkap

Midden in het Centrum van Eindhoven, vlakbij de Markt, zijn unieke groene lampenkappen opgehangen.In de hangende lamp is een plantenbak geïntegreerd, waarin klimplanten staan, en de kap bestaat uit gaas waartegen de klimplanten kunnen groeien.Als de planten straks volgroeid zijn, zal het hele gaas bedekt zijn met groen en zo zullen de lampenkappen het groene aanzien van de straat versterken.

Locatie: Jan van Lieshoutstraat – Centrum – Eindhoven

Contact
Actueel
  • Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

    Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

    Soontiëns Hoveniers heeft sinds kort een nieuwe aanwinst op het gebied van onkruidbestrijding: een heetwateronkruidbestrijdingsmachine. Door middel van deze machine wordt onkruid effectief, milieuvriendelijk en veilig bestreden.

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN:

veel_meer_dan_een_tuincentrum

Soontiëns Tuincentrum

U kunt bij ons terecht voor alles wat met tuinen en tuinieren
te maken heeft. Met 500 verschillende soorten vaste planten en een groot
assortiment bomen en heesters vindt u bij ons zeker wat u zoekt.
Wij zijn niet voor niets het groenste tuincentrum van Eindhoven! Wij
adviseren u graag over welke planten het beste in uw tuin passen.

img-stadsnatuur

Soontiëns Boomverzorging

Onderhoud van bomen is een specialisme. Onze
gecertificeerde boomverzorgers kunnen alle soorten
werkzaamheden op het gebied van bomen voor u
uitvoeren, inclusief boomveiligheidscontrole,
boomeffectanalyse en advies.

img-boomverzorging

Soontiëns Stadsnatuur

Ons uitgangspunt is de verbetering van biodiversiteit en
natuurbeleving in de stad. Wij werken graag samen met
architecten, gemeenten, bedrijven en universiteiten om tot
de beste oplossingen te komen.