Klimaatbestendige tuin

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden; dit uit zich bijvoorbeeld in stormen. In tuinen met veel tegels blijft veel water staan. Hierdoor maken riolen overuren. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om uw eigen tuin klimaatbestendig te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Soontiëns Hoveniers. Samen zorgen we voor een klimaatbestendige tuin bij u thuis!

Aanleg van klimaatbestendige tuin

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om uw tuin klimaatbestendig te maken. Wij zetten een paar van deze oplossingen voor u op een rijtje:

  • Tuin ontharden;
  • Een vijver;
  • Regentonnen;
  • Een wadi;
  • Groene daken.

Om voor uw eigen situatie dé perfecte oplossing te vinden, helpen wij u graag met advies op maat. Bel of mail ons gerust, zodat wij met u mee kunnen kijken om u te adviseren. Samen vinden we dé manier om uw tuin klimaatbestendig te maken.

Belang van groene tuinen

Waarom zijn groene tuinen belangrijk? Er zijn diverse redenen die misschien niet meteen te binnen schieten. Zo vangen groene tuinen enerzijds meer regenwater op, anderzijds trekken ze meer dieren naar uw tuin. Verder wordt het riool minder belast bij heftige regenbuien. Bovendien is een groene tuin gezond voor de mens door stressvermindering, verkoeling tijdens hete zomers én de vermindering van omgevingsgeluid. Meer dan genoeg redenen dus om uw tuin te laten vergroenen!

Subsidie aanvragen voor klimaatbestendige tuin

Wilt u een klimaatbestendige tuin? Wij helpen u van begin tot einde. Voor het vergroenen van uw tuin kunt u mogelijk een subsidie aanvragen. Soontiëns Hoveniers ondersteunt bij het aanvragen van deze subsidie. Wanneer u graag onze hulp ontvangt, bel of mail dan gerust. Onze specialisten staan klaar om u te helpen!

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: