Duurzame tuin

Wat is een duurzame tuin?

Een duurzame tuin klinkt als iets wat u graag wilt hebben, maar wanneer is uw tuin nu duurzaam? Een duurzame tuin is een tuin met een goede water- en luchtkwaliteit. Bovendien moet een duurzame tuin waterbesparend zijn en zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Een groene, duurzame tuin klinkt misschien als een tuin die veel onderhoud nodig heeft, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Zo adviseren wij u graag wat betreft onderhoudsarme planten.

Manieren om uw tuin duurzaam te maken

Er zijn verschillende manieren om uw tuin duurzamer te maken. Bij Soontiëns Hoveniers kunt u rekenen op persoonlijk advies, zodat uw tuin op de juiste manier duurzamer wordt gemaakt. U kunt onder andere kiezen voor:

  • Het plaatsen van groene daken;
  • Een vijver aanleggen;
  • Regentonnen plaatsen;
  • Een wadi aanleggen.

Een beter milieu, voor een mooie toekomst!

Er zijn nog veel meer voordelen van een duurzame tuin waar u direct profijt van hebt. Het geeft uiteraard een gerust gevoel om een steentje bij te dragen aan een beter milieu en een gezondere toekomst. Daarnaast is een duurzame tuin een habitat voor dieren en zal het meer vlinders, vogels en andere dieren aantrekken. U heeft minder tuinafval en kunt genieten van inheemse planten. Tenslotte heeft het een positief effect op uw gezondheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groene tuin stressverlagend is.

Soontiëns Hoveniers ondersteunt bij subsidie

Bij het verduurzamen van uw tuin is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Om alvast kennis te maken met Soontiëns Hoveniers, kunt u terecht op onze Facebookpagina.

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: