Waterafvoer tuin

Heeft u hulp nodig voor de waterafvoer in uw tuin? Veel huishoudens hebben last van regenwater in de tuin. Wanneer regenwater niet goed wordt afgevoerd, komt dit vaak in het riool terecht. Tijdens heftige weersomstandigheden kan het voorkomen dat deze overbelast wordt. Dit is echter niet nodig en kan makkelijk verholpen worden met een groene, klimaatbestendige tuin. Deze tuinen blijven namelijk veel minder lang volstaan met regenwater. Naast een groene tuin zijn er meerdere oplossingen mogelijk. Soontiëns Hoveniers zet de mogelijkheden voor de waterafvoer in uw tuin graag op een rijtje.

Voorkom wateroverlast in uw tuin

Er zijn verschillende oplossingen voor het afvoeren van regenwater op een klimaatvriendelijke manier. Soontiëns Hoveniers heeft een ruime ervaring in de realisatie van de volgende oplossingen:

  • Tuin ontharden;
  • Een vijver aanleggen;
  • Regentonnen plaatsen;
  • Een wadi plaatsen;
  • Groene daken plaatsen.

Elke oplossing heeft zijn eigen voordelen. Omdat elke situatie anders is, geven wij u graag persoonlijk advies om tot de beste keuze te komen. Neem dus gerust contact met ons op voor meer inzicht in de mogelijkheden.

Aanleg van groene tuinen

Groene tuinen zijn belangrijk om diverse redenen. In een tijd waarin het klimaat veel in beweging is, is het vanzelfsprekend om een klimaatbestendige tuin te hebben. Daarnaast is het fijn dat groene tuinen minder lang vol blijven staan met regenwater. Verder is meer groen beter voor uw gezondheid en geeft het een mooie natuurlijke uitstraling. Het idee dat een groene tuin ook altijd meer onderhoud kost, is niet in alle gevallen waar.

Subsidie aanvragen?

Voor het vergroenen van uw tuin of het klimaatvriendelijk afvoeren van regenwater kunt u mogelijk een subsidie aanvragen. Soontiëns Hoveniers ondersteunt bij het aanvragen van deze subsidies; wij ontzorgen u van A tot Z bij de waterafvoer voor uw tuin.

Contact

Bezoek Soontiëns Hoveniers

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: